گالری تصاویر
پیوندهای مهم
  • پورتال امام خمینی
  • دفتر مقام معظم رهبری
  • ریاست جمهوری
  • معاونت امور مجلس
  • نقشه جامع علمی کشور
  • Ministry of Science, Research and Technology
  • صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور
دریافت ویزا

به نام خدا

راهنمای اخذ ویزا برای سفر به جمهوری اسلامی ایران

دریافت ویزای برای سفر به جمهوری اسلامی ایران نیازمند ثبت اینترنتی درخواست صدور ویزا می باشد و سامانه ثبت الکترونیکی درخواست روادید ثبت درخواست برای سفرهای موقت به جمهوری اسلامی ایران طراحی شده است. لذا قبل از مراجعه به سفارت لازم است درخواست صدور ویزای خود را در سامانه اینترنتی https://evisatraveller.mfa.ir/enثبت و کد رهگیری دریافت کنید.

درخواست های ثبت شده بصورت الکترونیکی از طریق اینترنت برای بخش کنسولی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ارسال خواهد شد و کارشناس مربوطه اطلاعات مربوطه را بررسی و در صورت نیاز تقاضای مصاحبه حضوری خواهد کرد و سپس بر اساس اطلاعات موجود درباره امکان ارائه روادید تصمیم گیری خواهد شد.

درخواست کنندگان روادید باید فرم درخواست را بصورت الکترونیکی برای کلیه روادید های غیر مهاجرتی در دسترس بر روی تارنمای الکترونیکی روادید الکترونیکی با اطلاعات صحیح تکمیل نمایند.

شما می توانید برای تکمیل فرم درخواست روادید از کمک افراد دیگری بهره ببرید. با این حال طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران مسئولیت اطلاعات وارد شده با شخص درخواست کننده خواهد بود. حتی اگر شخص دیگری فرم درخواست شما را تکمیل نموده است لازم است در انتها اطلاعات وارد شده را مرور نمایید تا از صحت اطلاعات مطمئن شوید.

مدارک مورد نیاز

برای تکمیل و ثبت درخواست الکترونیکی روادید مدارک زیر مورد نیاز خواهد بود. لذا قبل از شروع از در دسترس بودن آنها مطمئن گردید.

  1. اسکن صفحه اول گذرنامه
  2. برنامه سفر
  3. رزومه علمی، کاری و یا حرفه ای
  4. اسکن عکس پرسنلی
  5. اطلاعات دیگر - برخی از درخواست کنندگان بر حسب نوع روادید درخواستی لازم است مدارک دیگری را جهت تکمیل درخواست فراهم نمایند

 

برای تکمیل فرم تقاضای روادید الکترونیکی جمهوری اسلامی ایران به موارد زیر توجه بفرمایید:

  1. هنگامی که شما مدارک مورد نیاز را با توجه به نوع روادید درخواستی آماده نمودید و اطلاعات لازم را جهت تکمیل فرم درخواست روادید کسب نمودید بر روی دکمه ثبت فرم درخواست روادید کلیک نمایید.
  2. دستور العمل تکمیل فرم در سمت راست هر قسمت قرار داده شده است. مطمئن شوید که اطلاعات مورد نیاز را بر طبق دستورالعمل خواسته شده تکمیل می نمایید.
  3. جهت تکمیل فرم فقط از حروف و اعداد انگلیسی استفاده نمایید. این بدین معناست که برای کلماتی که دارای حروفی غیر از حروف انگلیسی هستند باید از معادل آن در زبان انگلیسی استفاده نمایید.
  4. بعد از تکمیل فرم درخواست روادید، سامانه صفحه ای را از اطلاعات وارد شده نمایش خواهد داد. لطفا تمام اطلاعات را مرور نموده تا از رخ دادن اشتباهات احتمالی جلوگیری گردد.
  5. در صورت اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده بر روی دکمه تایید کلیک نمایید. با کلیک بر روی دکمه تایید شما به صفحه تایید آدرس پست الکترونیکی هدایت خواهید شد. همزمان ایمیلی شامل کد تایید برای شما ارسال خواهد شد. در صورت عدم دریافت ایمیل ، می توانید از دکمه ارسال مجدد کد تایید استفاده نمایید. همچنین در صورت عدم دسترسی به آدرس پست الکترونیکی خود می توانید با استفاده از گزینه ویرایش، آدرس پست الکترونیکی جدیدی را وارد نموده و بر روی ارسال مجدد کلیک نمایید. لطفا در صورت عدم دریافت ایمیل در صندوق پستی ایمیل خود، صندوق اسپم را هم بررسی نمایید.
  6. با تکمیل فرایند تایید پست الکترونیکی، صفحه حاوی کد رهگیری برای شما نمایش داده خواهد شد که نشان از ثبت درخواست خواهد بود. لطفا از طریق دکمه چاپ صفحه مورد نظر را پرینت نموده و در هنگام مراجعه به نمایندگی یا بخش صدور ویزا در فرودگاه های ایران همراه خود داشته باشید. از آنجایی که برای بررسی وضعیت درخواست خود به کد رهگیری نیاز خواهید داشت در حفظ این کد کوشا باشید.

فرایند بررسی درخواست حداکثر ۱۰روز کاری طول خواهد کشید. در صورت عدم تغییر در وضعیت درخواست به نزدیکترین نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مراجعه نمایید. در صورت تغییر در وضعیت درخواست شما ایمیلی شامل اطلاعات مربوط به وضعیت درخواست به آدرس پست الکترونیکی شما ارسال خواهد شد. همچنین شما می توانید از آخرین وضعیت درخواست خود در صفحه بررسی وضعیت درخواست روادید مطلع گردید

نکات مهم:

در صورت عدم تکمیل فرایند تایید پست الکترونیکی در حداکثر ۳روز پس از ثبت درخواست، به منزله انصراف از درخواست تلقی شده و درخواست شما از سامانه حذف خواهد شد

لطفا به همه سئوالات فرم درخواست الکترونیکی روادید بصورت دقیق و کامل پاسخ دهید. در صورت ارائه پاسخ های نادرست و یا ناقص امکان رد درخواست خواهد بود.

ثبت الکترونیکی درخواست روادید اولین مرحله از فرایند دریافت روادید می باشد. از آنجایی که کلیه مکاتبات از طریق پست الکترونیکی خواهد بود، لذا در پایان ثبت درخواست از شما خواسته خواهد شد که فرایند تایید آدرس پست الکترونیکی را کامل نمایید. شما می توانید محل دریافت ویزای خود را نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور مبدا یا فرودگاه های ایران انتخاب کنید. لطفا این فرم را پرینت گرفته و تا زمان الصاق ویزا همراه خود داشته باشید. نمایندگی از پذیرفتن افراد فاقد برگه پرینت شده ثبت درخواست معذور خواهد بود.

فرایند تایید آدرس الکترونیکی را تکمیل نمایید. عدم تایید آدرس الکترونیکی به منزله انصراف از درخواست تلقی خواهد شد.

در پایان فرایند تایید پست الکترونیکی، صفحه تایید ثبت درخواست که حاوی بارکد و کد رهگیری می باشد بر روی صفحه نمایش ظاهر خواهد شد. این صفحه رااز طریق دکمه چاپ تعبیه شده بر روی صفحه پرینت نمایید (لطفا از دکمه پرینت مرورگر جهت پرینت استفاده ننمایید).

در صورت انتخاب نمایندگی برای دریافت ویزا لازم است در اسرع وقت جهت تسلیم اصل مدارک بارگذاری شده به همراه پرینت دریافتی به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مراجعه نمایید.

این سامانه قابلیت اجرا بر روی مرورگرهای مختلفی را دارد، با این حال مرور گوگل کروم نسخه 5به بالا به عنوان بهترین گزینه برای سیستم عامل های مختلف ویندوز، مک و یا لینوکس توصیه می گردد. برای استفاده از این سامانه مرورگر شما باید قابلیت پذیرفتن کوکی را داشته باشد.

 

انواع روادید

هدف از سفر و دیگر شرایط تعیین می کند چه نوع روادیدی برای شما طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران مناسب می باشد. به عنوان درخواست کننده روادید، شما باید تمام شرایط دریافت روادیدی که درخواست کرده اید را دارا باشید. در صورت درخواست روادید، کارشناس مربوطه در سفارت جمهوری اسلامی ایران شرایط و مدارک شما را از جهت شایستگی دریافت روادید بررسی خواهد کرد و در صورت موافقت نوع روادید را تعیین خواهد نمود:

جدول زیر انواع روادید غیر مهاجرتی به همراه موارد استفاده را لیست کرده است. جهت دریافت اطلاعات تکمیلی با نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران تماس حاصل فرمایید.

 

نوع روادید

توضیحات

درخواست کنندگان احتمالی

A - ورود

اتباع خارجی دارای دعوتنامه از وزارتخانه ها، سازمانها، نهادها و شرکتهای دولتی و خصوص معتبر که به منظور مذاکره، عقد قرارداد، مذاکره جهت سرمایه گذاری، راه اندازی دستگاههای خریداری شده و ... عازم ایران می باشند، صادر می گردد.

  • اعضای هیئت علمی، فرهنگی و محققین
  • رانندگان حامل کالا یا مسافر
  • اعضای هیئت های رسمی، سیاسی، اقتصادی، هنری، تیم های ورزشی، و سازمانهای بین المللی و تخصصی
  • کارشناسان و تجار شناخته شده
  • کارکنان سازمان ملل و ارگانهای وابسته
  • الحاق اعضا خانواده خارجیان مقیم ایران

B - جهانگردی

روادید جهانگردی جهت اتباع خارجی که به منظور گردشگری وارد کشور می شوند، صادر می گردد.

  • جهانگردان

C - زیارتی

روادید زیارتی مخصوص مسلمانان خارجی که به قصد زیارت اماکن مقدسه وارد کشور می شوند، صادر می گردد.

  • جهانگردان مسلمان

D - سیاسی 
S -
خدمت

روادید مخصوص دارندگان گذرنامه های سیاسی و خدمت

  • مامورین موقت نمایندگی های سیاسی، کنسولی، و دفاتر سازمانهای بین المللی مقیم ایران
  • میهمانان موقت مامورین اعم از دیپلمات‌های خارجی مقیم و مامورین ثابت اعزامی
  • دارندگان گذرنامه سیاسی و خدمت در قالب هیات، برگزاری اجلاس، کارآموزی، اجرای برنامه فرهنگی و آموزشی و...
  • دارندگان گذرنامه سیاسی و خدمت که به منظور جهانگردی یا زیارتی قصد سفر به ایران را دارند.

E - تحصیلی

روادید تحصیلی جهت دانشجویان یا طلاب علوم دینی که قصد تحصیل در ایران را دارند.

  • دانش آموزان
  • دانشجویان
  • محققین

F - با حق کار

روادید با حق کار جهت اتباع خارجی که قصد اشتغال در ایران را دارند

  • کارگران
  • متخصصان صنعتی، پزشکی و...
  • مهندسین

G - عبور

روادید عبور جهت خارجیانی که قصد مسافرت به کشور ثالث از طریق خاک ایران را دارند صادر می گردد.

  • رانندگان
  • جهانگردان
  • تجار

H - مطبوعاتی

اصحاب رسانه های خارجی اعم از دیداری، شنیداری، مکتوب، و دیجیتالی و تهیه کنندگان، سازندگان و دست اندرکاران هر نوع گزارش، فیلم و ... که به منظور انجام امور حرفه ای عازم کشور می باشند باید روادید مطبوعاتی اخذ کنند

  • خبرنگار
  • تهیه کنندگان
  • تصویربردار

I - سرمایه گذاری

جهت اتباع خارجی که با استفاده از سرمایه با منشا خارجی مجوز سرمایه گذاری آنان به تایید سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران رسیده باشد.

  • تجار
  • سرمایه گذاران

M - خانواده

به منظور رفع مشکلات بانوان ایرانی که مطابق قانون جمهوری اسلامی ایران با مردان خارجی ثبت ازدواج نموده اند وارائه تسهیلات بیشتر به همسر و فرزندان مشترک خارجی آنان، با رعایت شرایط، امکان دریافت روادید خانواده را فراهم گردیده است.

  • همسر و فرزندان افرادی که تابعیت ایرانی دارند

T - درمانی

برای اتباع خارجی که به قصد معالجه در یکی از مراکز درمانی معتبر داخل کشور پذیرش دریافت کرده باشند روادید درمان صادر می گردد.

  • بیماران جسمی
 

 

مشخصات عکس پرسنلی

یکی از مهمترین بخشهای ثبت درخواست روادید آپلود اسکن عکس پرسنلی می باشد. اطلاعات زیر می تواند جهت آمده سازی اسکن مناسب و مورد قبول به شما کمک کند. با این حال پذیرش اسکن عکس پرسنلی شما بر عهده نمایندگی جمهوری اسلامی ایران که برای دریافت روادید انتخاب می کنید می باشد.

جهت آماده سازی اسکن عکس پرسنلی بر طبق استانداردهای مورد نیاز، توصیه می شود از یکی از نرم افزارهای حرفه ای ویرایش عکس استفاده گردد.


اسکن عکس پرسنلی شما باید:

  • رنگی باشد. عکس های سیاه و سفید و تک رنگ ممکن است رد شود.
  • با فرمتjpg باشد.
  • حجمی معادل یا کمتر از ۵۰۰کیلو بایت داشته باشد. عکس های با حجم کمتر از ۱۰کیلوبایت توسط سامانه رد خواهد شد.
  • بصورت عمودی باشد به نحوی که ارتفاع آن بیشتر از عرض باشد.
  • رزولوشن ۶۰۰در ۴۰۰پیکسل داشته باشد.
  • باید در ۶ماه گذشته گرفته شده باشد به نحوی که با ظاهر کنونی مطابقت داشته باشد.
  • دارای پس زمینه کاملا یک دست و روشن باشد.
  • به نحوی باشد که صورت مستقیما روبروی دوربین قرار گرفته باشد.
  • بدون حالت خاصی در صورت و با چشمان باز باشد.
  • با لباسی گرفته شود که شما به صورت روزانه استفاده می کنید.
  • به غیر از لباس های مذهبی که بصورت روزانه استفاده می شود، عکس های با لباس یونیفرم مورد قبول نخواهد بود.
  • بدون استفاده از کلاه باشد. صورت باید کاملا مشخص بوده و پوششهای بر روی سر مانند روسری نباید بخش از صورت را پوشانده و یا بر روی آن سایه بیاندازد.
  • استفاده از هدفون، دستگاههای هندزفری بی سیم و موارد مشابه در عکس مورد قبول نیست.
  • استفاده از عینک در عکس مگر در شرایط خاص پزشکی قابل قبول نیست. در صورت استفاده از عینک به دلایل پزشکی رعایت موارد زیر الزامی است:
    • قاب عینک نباید چشم ها را بپوشاند.
    • عینک نباید چشم ها را محو و نامشخص کند.
    • هر گونه سایه و یا رفلکس نور فلاش عکاسی از روی لنز عینک که باعث نامشخص شدن چشم ها می گردد قابل قبول نخواهد بود.
  • عکس های که از روی گذرنامه، گواهینامه رانندگی و امثالهم اسکن می شوند مورد قبول نیست. به علاوه عکس هایی که با استفاده از گوشیهای همراه و یا دستگاه های مشابه با کیفیت پایین تهیه گردیده‌اند رد خواهند شد.چ
  • اگر عکس پرسنلی شما مطابق با ظاهر فعلی شما نیست، حتی اگر در ۶ماه گذشته گرفته شده باشد مورد قبول نخواهد بود و درخواست روادید ممکن است رد شود.پ

اسکن صفحه اول گذرنامه باید:

  • رنگی باشد. عکس های سیاه و سفید و تک رنگ ممکن است رد شود.
  • با فرمتjpg باشد.
  • دارای حجم معادل یا کمتر از ۵۰۰کیلو بایت باشد. اسکن بیشتر از کمتر از ۱۰کیلو بایت رد خواهد شد.
  • فقط شامل صفحه اول باشد.
  • تمام بخشهای صفحه اول باید شامل شود. حذف بخشی از اسکن ممکن است باعث رد درخواست شود.
  • رزولوشن ۸۰۰در ۶۰۰پیکسل داشته باشد.
  • با کیفیت بالا باشد.
  • نه تاریک و نه خیلی روشن باشد.
  • بصورت افقی باشد به نحوی که با لبه های صفحه نمایشگر موازی باشد.
  • همه نوشته روی آن کاملا مشخص باشد. هرگونه لک که باعث مخدوش شدن نوشته ها شود ممکن است باعث رد شدن درخواست گردد.
  • اسکن هایی که از طریق تلفن های همراه و یا دستگاههای دیگر با کیفیت پایین تهیه شده باشند رد خواهد شد. برای اطلاع از استانداردهای مورد نیاز لطفا به مثالهای زیر توجه فرمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت درخواست ویزا به سایت https://evisatraveller.mfa.ir/en مراجعه نمائید. 

 

اداره کل ارزیابی و نظارت
سامانه تایید اسناد کنسولی
برای تایید کلیه اسناد کنسولی و دانشجویی اعم از وکالتنامه ، گواهی امضا، تایید مدارک دانشجویی و پزشکی امکان پذیر است
سامانه روادید الکترونیکی
امکان دریافت روادید الکترونیک به صورت برخط در این سامانه تعبیه شده است
سامانه امور کنسولی و ایرانیان
در این سامانه کلیه فرم های کنسولی و قوانین مربوطه درج گردیده است
کليه حقوق اين سايت متعلق است به وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران